Sprøde tarteletter med skinke og ærter

Lækker pizzatærte med oksekød og pepperoni

(+ 7 måneder)
Pizza og tærte… to ting fra madverden, som er klart noget af det bedste i min verden.
Smeltet ost, tomatsovs, sprød tærtebund og æggemassen!

Afprøv også min fuldkorns broccolitærte, hvis du ønsker en mere vegatarisk tærte udgave

Jeg så på et tidspunkt denne form for lækkerhed på nettet, og besluttede mig for at prøve det af selv, med de ynglings fyld jeg godt kan lide på pizza. Jeg afprøvede min egen opskrift, men da jeg synes tomatsovsen manglede lidt smag, har jeg efterfølgende justeret den, så den passer bedre til æggemassen.

Jeg snyd en lille smule, da det skulle gå hurtigt og købte en færdigtærter fuldkornstærtebund.
Men man kan også sagtens lave sin egen tærtebund.

 

Ingredienser til 1 tærte:
1 fuldkorns bund (færdiglavet eller lavet selv)
200 g hakket oksekød
Pepperoni efter smag
1 frisk mozeralla ost
1 rød peberfrugt
3 æg
1 ds. hakkede tomat
2 spsk. koncenteret tomatpuré
2 fede hvidløg
1 spsk. oregano
1 tsk. basilikum
ca 1 tsk. groft salt
peber efter smag

Fremgangsmåde:
Kom de hakkede tomat i en skål og blend dem, så du får en ensartetmasse.
Tilsæt hvidløg. oregano, basilikum, salt og peber.
Rør det rundt.
Slå æggene i en anden skål, og hæld tomatblandingen over imens du pisker kort med en gaffel.
Kom tærtebunden i et tærtefad og prik huller med en gaffel.
Sørg gerne for, at der er lidt overskydende dej i kanterne, som kan vippes lidt over tærten til sidst.
Brun oksekødet på en pande og kom det i tærten.
Hæld tomat/æggemassen over, og kom rød peberfrugt, pepperoni og frisk mozerealla på til sidst.
Fold resten af tærtedejen op, så det danner en fin skrope.
Bag tærten ved 180 grader (varmluft) i ca. 40 minutter, så æggemassen har sat sig.
Server pizzatærten varm med friske basilikumsblade, eller eventuelt en grøn pesto.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde tarteletter med skinke og ærter