Cremet gulerodssuppe
(+ 6 måneder)
Det regner stadig udenfor, og dagene kan godt være kolde og kedelige.
En varm cremet suppe, kan derfor være en ret så lækker ting på disse dage, og en sød gulerodssuppe, skal man ikke tage fejl af!
For at peppe suppen op, er der tilføjet gurkemeje og chili, som lige forstærker smagsløgene og supplere den søde gulerodssmag rigtig godt.
Jeg serverede gulerodssuppen med lidt timian, creme fraiche og kalkunbacon.
Ingredienser til 4 personer:
ca 400-500 g gulerødder
1 løg
2 fede hvidløg
1 liter grøntsagsbouillon
100 g flødeost eller 1-2 dl fløde
1 tsk. groft salt
1 knivspids hvid peber
1 tsk. tørret timian
½ tsk. chili
¼ tsk. gurkemeje
1 spsk. olie
Fremgangsmåde:
Hak grøntsagerne groft og steg dem af i olie i en gryde.
Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved svag varme i ca. 30 minutter.
Når gulerødderne er møre, blendes det hele sammen og smages til med flødeost eller fløde samt timian, salt og peber.
Ingen kommentarer endnu