Fuldkorns broccolitærte med lækker æggefyld
(+9 måneder)
Jeg lavede denne her broccolitærte til min lille ballademageres navngivning tilbage i januar 2018, og siden hen har jeg faktisk fuldstændig lagt den på hylden, hvilket er en stor skam. Tærten her, smager nemlig ufattelig godt, med sprød bund og god smag fra broccolien og æggemassen. Man kan også sagtens tilføje gulerod, løg eller andet, men tærten i sig selv med kun broccoli, smager altså af mere, selvom den kan lyde en smule kedelig!
Engang imellem holder jeg en kødfri dag, og denne her er en god måde at få mere grønt, men samtidig spare på kødet.
Der er selvfølgelig mulighed for, at stege lidt bacon eller skinketern at komme ovenpå, hvis man ikke vil undvære kødet helt.
Ingredienser til ca. 25 cm tærtefad
Tærtebund:
100 g hvedemel
100 g grahamsmel
0,5 dl olivenolie
1 dl vand
1 tsk. salt
Fyld:
300 g broccoli
3 æg
200 g fraiche 9 %
1 tsk. groft salt
lidt hvid peber
lidt muskatnød
100 g revet ost
Fremgangsmåde:
Bund:
Olien gnides ind i melet med fingrene.
Tilsæt vand og ælt dejen let sammen til en lind dej.
Vandmængden kan svinge lidt, alt efter temperatur og meltype.
Smør en tærteform. Rul dejen ud, eller tryk den ud i formen og op langs kanterne.
Forbag bunden i ca. 15 minutter ved 180 grader (varmluft).
Derefter tages den ud og tilsættes fyldet:
Blancér broccolien i 2-3 minutter.
Hæld vandet fra.
Bland alle de øvrige ingredienserne i en skål, og pisk æggemassen godt sammen.
Fordel broccolien ud på tærten og hæld æggemassen over.
Drys med ost og bag yderligere tærten i 25-30 minutter.
Ingen kommentarer endnu