Pikant kylling i fad – med frisk fuldkornspast

Pizzasticks med på farten

Disse her pizza sticks er en fantastisk snack, både til store og små.
Faktisk er de vildt madpakke-venlige, men kan også nemt bruges til en forret, hurtig snack, skovtur osv. Lidt en krydsning mellem brød og pizza – og så er de hurtig og nemme at lave.

Der er forskellige muligheder, og man kan faktisk lave dem med det fyld man ønsker.

Der er forskellige muligheder for at fikse denne her portion sticks sammen – du kan lave bunden selv, men du kan også købe en færdiglavet pizzabund, hvis det skal gå lidt hurtigere.
Jeg lavede bunden selv, men på hvid hvede.

 

Ingredienser til 4 personer:
1 ds. tomatpuré a 140 g
1 spsk. olivenolie
70 g revet ost
50 g pepperoni
ca. 40 g sesamfrø
oregano
1 pk. færdig pizzadej eller lav den egen bund

Ingredienser til 1 stk. pizzabund:
1,5 dl vand
5 g gær
1,5 dl hvid hvedemel
2 dl hvedemel
1 tsk olivenolie
0,5 tsk salt

Fremgangsmåde:
1) Vandet lunes og gæren udrøres deri.
2) De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.
3) Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur omkring 1 time.
4) Ovnen tændes på maksimum og dejen rulles tyndt ud.
5) Smør dejen med en smørekniv tomatpure midt på dejen, så kun 5 cm af kanten på langsiderne er frie. Over tomaten dryppes olivenolie og oregano.
6) Skær peperoni i små strimler og drys både peperoni og ost over tomatenpuréen.
7) Fold siderne uden fyld ind over midten, og lad den ene side nå ca. 1 cm over den anden, og tryk dem lidt sammen, evt. med lidt vand.
8) Skær fra den korte side af dejen 1 cm tykke strimler med en skarp kniv.
9) Tril og sno stængerne i sesam, mens du trækker let i dem, så de bliver lange.
Sno fem-seks gange. Læg på plade med 7-8 stænger på hver plade.
Bag ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft til de er gyldne.

Idéer til andre udgaver:

Grøn pesto, ost og sesamfrø
Blendet peberfrugt, ost og havsalt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pikant kylling i fad – med frisk fuldkornspast