Hurtig torskemos

Medaljer med daim, creme og syltetøj

Hvis du gerne vil imponerende din familie, gæster eller bare serverer noget ekstra lækkert til weekendbordet, skal du prøve at lave disse herligheder! I stedet for de helt traditionnelle med creme, fløde og syltetøj, kom jeg daim i.
Det smagte virkelig skønt, og selvom jeg ikke er helt tilfreds med udseendet på kagerne, sad smagen der!

Jeg manglede en sprøjtepose med tyl, så derfor måtte udseendet halte lidt. Hvis jeg engang prøver igen, ved jeg ihvertfald at en sprøjtepose med tyl, gør en forskel. Men det er heldigvis kun udseendet vi taler om her.

 

Ingredienser til 12 stk.
Kagebunde:
300 g hvedemel
1 æg
100 g flormeliss
150 g smør (rigtig smør er bedst!)

Vaniljecreme:
(Du kan også snyde og købe en færdig vaniljecreme, du bare skal piske med mælk.
Men hvis du gerne vil lave den gode hjemmelavet, får du en god opskriften her)
2 ½ dl sødmælk
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
2 æggeblommer
2 spsk. majsstivelse

Fyld:
4 dl piskefløde
ca. 2 pakker daim chokolade (Hakket fint)
1 dl jordbærsyltetøj

Pynt med glassur og frugt

Fremgangsmåde:
Kagebunde:
Bland mel, flormelis og smuldr smørret ned i en skål.
Saml dejen med ægget og læg den på køl i 30 min.
Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse og udstik 24 cirkler i omkring 7 cm i diameter.
Brug eventuelt et glas, hvis du mangler en udstikker.
Bag bundene ved 200° i 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist inden brug.

Vaniljecreme:
Pisk mælk, vaniljekorn, sukker, majsstivelse og æggeblommer sammen.
Kom det over i en gryde. Varm langsomt blandingen op under omrøring, til den tykner og får en passende konsistens.
Hæld cremen tilbage i en ren skål. Dæk cremen til med film direkte på cremens overflade og stil den til afkøling.

Forsat:
Pisk fløden til skum og tilsæt det finhakkede daim chokolade.
Kom flødeskumen i en sprøjtepose med tyl (den skal være stor nok til chokoladestykker, kan komme med ud).
Sæt en ring af flødeskum på én bund, og fordel syltetøj og creme mit i ringen.
Kom en bund på, som top.
Pynt med glassur og eventuelt frugt.
Forsæt således med medaljerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig torskemos