Nem og lækker mælkesnittekage – hjemmelavet
Idéen til en mælkesnitte kage, kom sig for lang tid siden og denne her opskrift har også været lagt i glemmebogen.
Men frem er opskriften kommet igen, for man måtte da kunne lave noget selv, som lænede sig op af disse lækre børnevenlige lækkerheder, vi voksne nok heller aldrig bliver trætte af!
Derfor hoppede jeg i går i køkkenet og eksperimenterede. Jeg ledte ellers på nettet efter opskrifter, men synes ikke at jeg fandt nogen, hvor cremen både var fyldt med honning, mælkesmag og det syrlige fra citronen. Såååå … derfor måtte jeg jo prøve mig af selv!
Kombinationen af den lækre kage og cremen, blev virkelig god.
Og kommer man lige kagen et smut i køleskabet inden man servere den, så minder den pænt meget om barndommens glæder.
Ingredienser:
Bunden:
150 g hvedemel
3 æg
150 g smør
50 g brun farin
100 g alm. sukker (hvis du ikke har brun farin, så bare brug 150 g sukker)
3 spsk. kærnemælk eller alm. mælk
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
Cremen:
200 g flødeost (ikke light)
2 spsk. flydende honning
2 spsk. vaniljesukker
2 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
1) Rør smøret, sukkeret og den brune farin blødt.
2) Kom æggene i et ad gangen, og tilsæt kakaopulver, bagepulver, hvedemel og mælk.
Rør det hele godt rundt.
3) Hæld dejen i en bagepapir belagt bradepande (ca. 30 x 40 cm).
4) Fordel dejen ud med en dejskraber. Bag dejen i 10 minutter ved 200 grader (luftovn).
5) Imens dejen bages, blandes cremen sammen. Alle ingredienserne kommes i en skål, og piskes sammen. Smag til med lidt ekstra vaniljesukker, hvis du synes den mangler smag.
Kom cremen i køleskabet.
6) Vend den færdigebagte dej ud på sukkerdrysset papir, og lad den afkøle.
7) Skær dejen i to lige store dele, og kom cremen på den ene halvdel. Kom den anden halvdel over.
8) Skær kagen ud i mindre stykker, og lad den eventuelt stå i køleskabet en times tid inden servering.
(Så bliver den lidt ekstra køl og mælkesnitte-agtig)
Ingen kommentarer endnu