Saltet caramel – til dessert, kaffen eller topping
Jeg har en virkelig stor svaghed for salted caramel, og synes det passer perfekt ind i de fleste desserter –
Men også gerne som topping på morgenmaden, eller blot en lille ske i kaffen.
Det er selvfølgelig lavet på en del tomme kulhydrater, så at sige –
Men hvis du har samme kærlighed for karamel som mig, er det alle kalorierne værd.
Du kan også sagtens købe kondenseret mælk og koge det i 2-3 timer.
Men vil hellere lave det selv, da konsistensen bliver mere flydende.
Ingredienser til 1 lille glas:
200 g sukker
50 g smør
1,5 dl fløde
Ca. 1 tsk. havsalt
Fremgangsmåde:
Varm sukkeret op på en pande og lad det smelte uden du rører rundt i det.
På den måde undgår man klumper.
Varm fløden lidt op, så den er lunken (ikke kog). Jeg bruge en mikroovn.
Tilsæt fløden lidt af gangen i sukkerblandingen, imens du rører godt rundt.
Når al fløden er tilsat, kommes smøren på panden og smeltet under omrøring.
Kom panden af varmen og tilsæt havsalt.
Kom det hele op i en glasbeholder og lad det køle af.
(Skal opbevares på køl.)
Ingen kommentarer endnu