Sommerlig jordbærtærte

Saltet caramel – til dessert, kaffen eller topping

Jeg har en virkelig stor svaghed for salted caramel, og synes det passer perfekt ind i de fleste desserter –
Men også gerne som topping på morgenmaden, eller blot en lille ske i kaffen.
Det er selvfølgelig lavet på en del tomme kulhydrater, så at sige –
Men hvis du har samme kærlighed for karamel som mig, er det alle kalorierne værd.

Du kan også sagtens købe kondenseret mælk og koge det i 2-3 timer.
Men vil hellere lave det selv, da konsistensen bliver mere flydende.

Ingredienser til 1 lille glas:
200 g sukker
50 g smør
1,5 dl fløde
Ca. 1 tsk. havsalt

Fremgangsmåde:
Varm sukkeret op på en pande og lad det smelte uden du rører rundt i det.
På den måde undgår man klumper.
Varm fløden lidt op, så den er lunken (ikke kog). Jeg bruge en mikroovn.
Tilsæt fløden lidt af gangen i sukkerblandingen, imens du rører godt rundt.
Når al fløden er tilsat, kommes smøren på panden og smeltet under omrøring.
Kom panden af varmen og tilsæt havsalt.
Kom det hele op i en glasbeholder og lad det køle af.
(Skal opbevares på køl.)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerlig jordbærtærte