Pizzasticks med på farten

Sommerlig jordbærtærte

Trods vejret ikke ligefrem stråler af sommervejr de her sidste par dage, så forhindre det altså ikke mig i at lave en sommerlig jordbærtærte!
Denne her er med friske jordbær, hjemmelavet vaniljecreme og marcipanbund selvfølgelig. 😉
Hjemmebag er nu bare bedre end de købte – og selvom det kræver lidt tålmodighed at lave, går man altså ikke galt i byen med denne her sommerkage! MUMS.

 

Ingredienser til 1 tærtefad:
Mørdej:
150 g hvedemel
0,5 æg
100 g usaltet smør
50 g sukker

Marcipanfyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g rå marcipan
0,5 æg
(Jeg slå et helt æg ud, hvor jeg piskede det og delte det nogenlunde lige op i 2 skåle).

Vanilje creme:
2 ½ dl sødmælk
½ stang vanilje
3 æggeblommer
75 g sukker
2 spsk. maizena

Derudover:
100 g smelte chokolade mørkt
500 g danske jordbær

Fremgangsmåde:
Mørdej:
1) Ælt alle ingredienser til mørdejen sammen. Hvis du ælter længe nok, bliver dejen til en hel klump, som er godt klistret.
2) Pak den ind i folie og sæt den i køleskabet i en time.

Marcipanfyld:
3) Bland alle ingredienser sammen og bland det så godt du kan.
Det vil være en meget klistret masse.
Jeg synes det er nemmest at arbejde med, med fingerne.

4) Når mørdejen har været i køleskabet, rulles den ud til en tynd dej mellem to stykker bagepapir.
Kom dejen i en tærteform og mas det op af kanterne.
5) Kom herefter marcipanfyldet i tærten.
6) Bag kagerne ved 200 grader i omkring 20 minutter.
7) Når kagerne er kommet er bagt, afkøles den, inden tærten overtrækkes med smeltet chokolade.

Vanilje creme:
8) Del vanilje stangen og skrab kornene ud.
For at få dem skilt godt fra hinanden tages der 1 tsk. sukker og blander kornene godt med det.
9) Kom mælken op i en tykbundet gryde. Hæld det op i mælken og bring det hele til at koge, også stangen.
10) Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt Maizena, men uden at piske det ind i massen.
11) Når mælken koger, hældes den i æggemassen samtidig med at der piskes. Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden og kog det op under meget kraftigt omrøring.
12) Pas på det ikke brænder på. Lad det koge 1 minut eller til du synes cremen har en fin konsistens, den må gerne være lidt tyk.

13) Når cremen er afkølet, pyntes kagerne med creme og med jordbær.
Pynt eventuelt ekstra chokolade.

Der er også mulighed for at lave tærten som kager.
Det kan laves i sillione muffins.

Her ses kagerne i som mindre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizzasticks med på farten