Fuldkornskanelsnegle
Man skal ikke tage fejl af, at jeg elsker kage. Især kanelsnegle. Jeg laver ofte kanelsnegle på almindelig hvedemel, og gør dem ekstra snasket, men erkender jeg også efterspørgelse på fuldkorn.
Derfor deler jeg min udgave på fuldkorns kanelsnegle, som fortsat for tænderne til at løbe i vand.
Ingredienser til omkring 20 stk.
Dejen:
25 g gær
1 tsk. kardemomme
2,5 dl skummetmælk
1 knivspidssalt
75 g smør
2,5 dl hvedemel
2,5 dl grahamsmel
2,5 dl fuldkornshvedemel
Fyld:
75 g blødt smør
1 dl sukker
1 spsk. kanel
Fremgangsmåde:
Smelt smøret i en gryde, og tilsæt herefter mælken ved lav varme.
Kom gæren i en stor skål og hæld smør/mælke blandingen over.
Rør rundt indtil gæren er opløst. Tilsæt salt.
Tilsæt melet lidt af gangen og rør rundt, til dejen samler sig i en klump.
Begynd og ælt dejen gerne i 5 minutter.
Lad dejen hæve i stuetemperatur, i en skål dækket med et viskestykke, i 25 minutter.
Imens dejen hæver, kan fyldet laves.
Rør smør, sukker og kanel sammen til en enartet masse og stil det til side.
Når dejen er færdig med at hæve, æltes den kort igen.
Del dejen i 3 eller 2 portioner, så det er nemmere at rulle dejen ud.
Rul den herefter ud i en firkant og smør fyldet på.
Rul dejen sammen, så det ligner en roulade. Skær rouladen i små skiver.
Placer kanelsneglene på en beklært bageplade og lad dem hæve yderligere 15 minutter.
Bag dem ved 200 grader i varmluft ovn i 10 minutter.
Lad dem køle af og pynt dem med glassur.
Ingen kommentarer endnu