Fuldkorns broccolitærte med lækker æggefyld

Små krebinetter med squash

(+ 6 måneder)

Min lille ballademager på snart 1 år, elsker kyllingefrikadeller, små bøffer og fiskefrikadeller – noget hun generelt selv kan sidde med i hånden.
Derfor prøvede jeg fornylig at lave små krebinetter, som blev serveret ved aftensbordet.
Jeg tilsætter ofte en form for grøntsag i farsen, da jeg også synes det giver en mere saftig smag.
Denne gang blev det revet squash, da jeg ofte bruger gulerod i frikadeller.

…… og lige en indskudt bemærkning. Jeg er egentligt ikke helt klar over, hvorfor jeg kalder det krebinetter herhjemme. Det har jeg altid gjort. Jeg ved egentligt ikke helt om det er karbonader, jeg deler opskriften på – men om hvad end det kaldes, smager de små lækre “bøffer” altså godt!

Ingredienser til 4 personer:
500 g hakket kalv og flæsk
1 mellem squash (revet)
2 æg
nok rasp (jeg målte ikke mængden af)
Smør eller margarine til stegning
Salt og peber efter smag*
*Hvis du laver krebinetterne til de helt små, kan du lade vær med at komme salt og peber i raspen, og stege de stykker, som du ønsker til din lille. Derefter kan du komme salt og peber i, hvis du også laver krebinetter til dig selv (de voksne).

Fremgangsmåde:
Del det hakkede kød i små eller store bøffer.
Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
Hæld rasp op på en anden tallerken.
Bland salt og peber i raspen.
Vand hver enkel lille (eller store) krebinet i æg, så rasp, æg og rasp igen for et tykt lag.
Smelt smør på en pande og steg krebinetterne heri på begge sider til de er gennemstegtet.
(Ca. 5-6 minutter på hver side).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkorns broccolitærte med lækker æggefyld