Gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj

Den gode gammeldags æggekage

(+ 6 måneder)

Søndag er en af de dage, hvor jeg ofte ikke gider lave noget specielt til aftensmaden.
Derfor stod valgtet i dag mellem pizza hos pizza-manden eller æggekage.
Æggekagen slog så pizzaen, for det smager altså bare lækkert med grønt, pølser/bacon og ristet rugbrød til. De helt små på 6 måneder, kan også sagtens være med.

Jeg har valgt at sætte alderen til 6 måneder, også selvom de fleste følger Sundhedstyrelsens anbefaler angående mælk, salt, m.m.
Men jeg synes simpelthen ikke små børns familie skal nydes, for en hurtig omgang æggekage:
Hvis du nemlig hurtigt, bare får pisket ægge sammen, kan du varme en pande op med lidt smør eller olie.
Herefter kommer du den mængde din lille ballademager skal spise, på panden.
Imens det steger, kan du følge opskriften videre i er nævnt i fremgangsmåden.
På den måde lærer dit barn også at spise det samme, som jer voksne – men uden tilsat, mælk salt, peber m.m.

Ingredienser til 2 voksne  og 1 lille barn:
7-8 æg
2 tsk. maizena majsstivelse
1,5 dl mælk
ca. 1 tsk salt
peber
4 kyllingepølser eller bacon (Måske begge endda dele ;-)? )
Broccoli, løg og tomat – eller hvad der nu lyster!

Fremgangsmåde:
Pisk æggene sammen.
Udrør maizena i mælken og tilsæt det til æggene sammen med salt og peber.
Pisk det sammen. Hæld æggemassen på panden.
Steg æggekagen, ved lav varme., indtil æggemassen er stivnet.
(hvis du lige som mig ikke kan få æggekagen helt bagt igennem på panden, så kom den i ovnen i 10 minutters tid, så overfladen over bliver bagt.) 

Imens æggekagen hygger sig, kan du stege pølserne og ordne grøntsagerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj