Svampet blød chokoladekage

Edderkopmuffins med kakao og græskar

Halloween er snart over os, og i den forbindelse, synes jeg det kunne være sjovt at give mit bud på edderkopmuffins. Jeg lavede dem her sammen med min datter på 2 år, og hun hyggede sig med at se muffins forhandle sig en efter en til en “uhyggelig” edderkop.

Disse her muffins smager derudover også ret godt. En god blanding af den lækre efterårs hokkaido græskar, som tilsætter blødhed til kagen, samt kanel og kakao, som pepper smagen lidt mere op. Derudover har jeg lavet dejen på olie, da jeg synes at det bliver en mere svampet konsistens.

Det sjove ved at lege i køkkenet, er jo at man kan pynte sine kager præcis som man vil. Jeg har også set andre udgaver med saltkringer eller slik, og ikke chokolade. Det er nok en smagssag, men da vi er chokolade-elskere herhjemme, så gav det mest mening at bruge chokoladekringlerne.

Ingredienser til ca. 12 muffins
1 stk. hokkaido græskar (ca 400 g groftrevet)
200 g hvedemel
150 g sukker
50 g brunfarin (du kan også blot bruge almindelig sukker)
3 æg
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2 dl olie
2 spsk. kakaopulver

Andet
Kakaopulver + flormelis til glassur
Muffinsforme
Sukker øjne
Chokoladekringler

Sukker øjnene har jeg bestilt på nemlig.com, men tænker umiddelbart også, at de kan købes i større butikker såsom Føtex, Bilka, Kvickly, Meny m.m.

Fremgangsmåde:
Pisk sukker, brunfarin og æg sammen til en luftig masse.
Skær græskaret midt over, at ryd for kerner. Skær dernæst skrællen af, og riv det groft.
Pas på, du ikke får for meget af kødet skåret væk.
Kom det groftrevne græskar i æggemassen sammen med olien.
Bland dernæst mel, kakao, bagepulver, kanel og vaniljesukker i, og vend dejen sammen.
Fordej dejen i muffinsforme, og bag dem i ca 15-18 minutter ved 180 grader (varmluft)

Lad muffins køle helt af, før de pyntes med kakaoglasur, øjne og chokoladekringler.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet blød chokoladekage