Børnevenlig sur-sød sauce med kylling
(+9 måneder)
Denne her opskrift er super nem, og samtidig smager den af indisk, som jeg allerbedst kan lide den. Saucen er både sur og har den rette sødme. Den er børnevenlig, så der kan selv vurderes styrken af det stærke, så alle kan være med!
Ingredienser til 4 personer:
500 g kyllingfilet
1 stort løg
2 røde peberfrugte
2 fede hvidløg
3 cm frisk revet ingefær
1 spsk maizena
2 spsk. tomatpuré
3 spsk sojasauce
2 spsk. balsamico
1 ds. ananas i stykker i lage
Salt og peber
(eventuelt lidt fin hakket chili) – kan undlades, da det en smagssmag!
Fremgangsmåde:
Skær kyllingen ud i strimler og tør dem med køkkenrulle.
Krydre med salt og peber.
Riv ingefæren fint, hak hvidløg (og eventuelt chili) og skær peberfrugten i ønsket størrelse.
Varm en gryde eller wok op med lidt smørelse, og steg kyllingestykkerne.
Tag dem op, når de er færdig stegte og læg dem i en skål
Tilsæt en ny portion rapsolie. Når olien er blevet rigtig varm, tilsættes peberfrugterne, hvidløg, løg og ingefær, og de steges i et par minutter.
Rør maizenaen, sojasaucen og tomatpuréen i, og steg et minuts tid.
Tisæt ananas og dens lage, kyllingen og smag til med balsamico.
Lad saucen koge ind i 3-4 minutter, og smag til med salt og peber.
Server med grøntsager, ris eller naanbrød.
Ingen kommentarer endnu