Børnevenlige amerikanske pandekager

Cremet risengrød

(+ 6 måneder)

Denne her opskrift kan både benyttes til de helt små + 6 måneder, HVIS man foretager sig en ændring. Det anbefales nemlig ikke, at de små får mælk (udover modermælk og modermælkserstatning) indtil de 9 måneder, hvor de må begynde at få lidt fed almindelig ko mælk.

Denne her opskrift er lavet på almindelig komælk, MEN komælken kan faktisk erstattes med modermælkserstatning, så de helt små kan indtage en lækker skål risengrød.
Jeg ved godt, at de fleste familier nok ikke har lyst til at spise risengrød med modermælkserstatningssmag, men min anbefaling er, at lave en 1/4 del eller 1/8 del af opskriften i en seperat gryde til dem under 9 måneder. En risengrød skal man alligevel holde en del øje med, så at man lige har øje på en ekstra gryde i dette tilfælde, vil jeg mene stadig er en nem og hurtig ret (både til hele familien og de små).

* Jeg må vel nok hellere lige kommentere på, at selvom denne her grød er super skøn (og nem) for de små, så skal den ikke serveres for ofte. Ris indeholder nemlig uorganisk arsen, som de små ikke må få al for meget af.

Ingredienser til 4 personer:
180 g grødris
3 dl vand
1 liter let eller sødmælk
¼ salt

Fremgangsmåde:
Bring vand og ris i kog i en gryde.
Kog risene ved jævn varme under omrøringen i 2 minutter.
Tilsæt mælken og bring det hele i kog.
Kog derefter grøden ved svag varme i 10 minutters tid, under omrøring.
Læg låg på og kog videre i omkring 20-25 minutter.
Rør ofte i grøden.
Virker grøden al for tynd, så kog den ydere i 5 minutters tid uden låg.
Når grøden er kogt færdig, tilsættes salt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnevenlige amerikanske pandekager