Bananmuffins uden tilsat sukker

Skøn blomkålsgratin

(+ 6 måneder)

Jeg har været et smut væk for bloggen i ret lang tid, men nu vil jeg prøve at finde tiden til bloggen igen mit i alt mit ræs!
I sommerferien lavede jeg denne her skønne blomkålsgratin, som blev serveret med bacon som topping.
Retten er nemlig uden kød, men kan også spises præcis som den er!
Den er skøn, svampet og simpelthen så lækker. Jeg har piftet denne her op med revet gulerod.
Det kan man bare lade vær med, men man kan også tilsætte andre skønne grøntsager. F.eks bruge broccoli.

Jeg laver altid blomkålsgratinen med mælk, da det giver en mere cremet smag, synes jeg.
De små ballademager må jo heldigvis få lidt fede mælkeprodukter fra +9 måneder, så er dit barn i den skønne og sjove aldersgruppe, er mælk at foretrække. Er dit barn under, kan det også laves på vand. Smagen er stadig god.
Tilsæt eventuelt 10 g mere hvedemel, hvis retten laves på vand.

Ingredienser til 4 personer = 1 fad
1 blomkål (ca. 400 g)
2 revet gulerødder
4 æg (delt  i æggeblomme og æggehvide)
90 g hvedemel
3 dl let mælk eller sødmælk (vand kan også bruges, hvis dit barn er under 9 måneder)
10 g smør
salt og peber
1 ½ spsk raps

Fremgangsmåde:
Kom blomkålsbuketterne i kogende vand og kog dem i ca. 5 min. Hæld vandet fra.
Kom mel og 1½ dl af mælken i en tykbundet gryde. Pisk det til en god og fast jævning.
Tilsæt resten af mælken samt smørret, og bring det i kog under piskning.
Kom gryden af varmen og lad det køle lidt af.
Rør herefter æggeblommerne i én ad gangen.
Rør godt i det engang imellem, for at æggeblommerne ikke bliver fast og klumper.
Tilsæt salt, peber, revet gulerod og blomkålsbuketter.
Pisk hviderne helt stive, og vend det i blandingen med en dejskraber. (Her skal IKKE piskes!)
Hæld blandingen i et smurt fad.
Bag og lad gratinen passe sig selv i ovnen i ca. 1 time ved 170 (varmluft) grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananmuffins uden tilsat sukker