Mexicansk lasagne med hakket kylling

Mild boller i karry

(+ 6 måneder)

Denne her ret er en klassiker i børnefamiliers hjem. Min pige elsker boller i karry, og personligt selv, er jeg begyndt at blive mere og mere fan af denne ret. Især hvis den peppes op med smagen fra gulerødder og æble… og ja, serveres med peanuts!
Retten kan godt serveres for de mindre børn, hvor den kan blendes eller laves til mos. Du skal blot erstatte mælken og madlavningsfløden med kokosmælk, hvilket også gør saucen cremet og lækker.

Ingredienser til 4 personer:

Kødboller:
500 g hakket kalv og flæsk (eller blot svinekød)
ca. 100 g revet squash
1 løg
1 dl mælk (hvis dit barn er under 9 måneder, så brug kokosmælk)
1 æg
3 spsk. fuldkornshvedemel (eller alm.)
1 tsk. salt
peber

Mild karrysauce:
1 tsk. smør
1 løg
2 alm. gulerødder
1 æble
1 spsk. hvedemel
2,5 dl madlavningsfløde (hvis dit barn er under 9 måneder, så brug kokosmælk)
2,5 dl hønseboullion
2 tsk. karry (eller efter smag)
Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Kødboller:
Kom kødet i en skål, og bland saltet heri.
Riv squashen og løget, og tilsæt.
Kom æg, mælk, fuldkornshvedemel, salt samt peber i, og rør farsen sammen.
Form bollerne med en barneske, og kog dem i letsaltet vand ca. 8 minutter.
Tag dem op med en hulske og afdryp dem i en sigte.

Saucen:
Smelt smøret i en gryde, og svits karryen heri.
Hak løget, æblet og gulerød, og tilsæt.
Tilsæt næst hønsebouillon i.
Kog saucen igennem.
Udrør melet i fløden og kom det i.
Kog det hele igennem i ca. 5 minutter.
Blend det hele med en stavblender, så saucen bliver uden klumper.
Smag til med salt og peber inden kødbollerne tilsættes.

Server eventuelt med ris, broccoli ris eller andet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk lasagne med hakket kylling