Sprød blomkålssalat
Maja
Salat må gerne mætte, er min holdning. Dette synes jeg godt kan være svært, hvis man blot spiser de vandholdige grøntsager, som den traditionelle iceberg, agurk og tomat. Derfor er denne sprøde blomkålssalat en frisk, men mættende, sommerlig salat, der kan spises til al slags kød. Den er peppet op med parmesan og pinjekerner, hvilket giver den et pift af lækkerhed.
Ingredienser til 4 personer:
1 blomkål
1 potte frisk basilikum
30 g revet parmesan
2 røde æbler
50 g pinjekerner
Skyl blomkålen og hak den fint.
Kom det i en skål, sammen med parmesanost.
Skær æblerne i tynde både og tilsæt sammen med de friske basilikumsblade.
Rist pinjekernerne til de er gyldne på en tør pande, og lad dem køle af, inden de tilsættes.
Server til et lækkert stykke kød, som her f.eks. skinkesteg med marinade.
Ingen kommentarer endnu