Edderkopmuffins med kakao og græskar

Svampet banankage med birkes og citronglasur

Svampet kage… Duftende kage…
Smagsfuld kage… God holdbarheds kage…

Jeg har faktisk rigtig mange ord for denne kage, som jeg i går eksperimenterede med i køkkenet sammen med min datter. Vi havde nogen bananer, som der skulle bruges og jeg fik altså bare liiiiige lyst til et stykke kage. (Der sker nok en anelse for ofte!)
Nå, men resultatet blev nu ret lækkert og her dagen efter, er kagen stadig svampet og lækker.
Eftersom vi var en del samlet i det lille hjem i går aftes, røg der også en god portion kage – men det er jo også en rar og dejlig ting, at samles om et godt stykke kage.

…. Måske sidder du tilbage og læser opskriften og tænker “blå birkes?”
Men ja, det giver altså et eller andet i en kage.
En form for knas, uden det er for meget, i den bløde masse.
Inden du dømmer, så afprøv det. Hvis du ikke kan finde blå birkes, eller ikke ligger inde med det, og gerne vil prøve kagen alligevel, kan det selvfølgelig godt undlades.

Ingredienser til 1 banankage til rugbrødsform:
200 g hvedemel
200 g sukker
2 æg
1 ½ dl solsikke olie
½ dl mælk (eller anden mejeriform, f.eks. neutralyoghurt)
3-4 modne bananer (afhængig af størrelse)
1-2 spsk. blå birkes
1 tsk. kanel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker

Glasur:
ca. 125 g flormelis
2 spsk. citronsaft
1 spsk vand
(hvis den er forflydende, tilsæt mere flormelis)

Fremgangsmåde:
Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggemasse.
Tilsæt herefter olie, og pisk det langsomt sammen.
Mos bananerne, og kom det i blandingen og vend det hele sammen med birkes, mælk, vaniljesukker, salt, kanel og natron.
Vend tilsidst melet i lidt af gangen for at undgå klumper.

Smør en rugbrødsform eller beklædt den med et bagepapir, og hæld dejen deri.
Bag kagen ved 175 grader (varmluft) i ca. 45-60 minutter.
Når kagen er afkøles, tilføjes glasuren.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Edderkopmuffins med kakao og græskar